Het goede doel steunen met je winkel

Wil je graag het goede doel steunen met je winkel? Er zijn verschillende simpele mogelijkheden. We geven je in dit artikel de beste mogelijkheden die je hebt. Hoe kun je als winkel maatschappelijk betrokken zijn?

InstaPIN: Steun KIKA met elke pinbetaling

Je kunt natuurlijk zelf direct allerlei goede doelen steunen. Maar je kunt ook samenwerken met andere bedrijven die hun winst gebruiken om goede doelen te steunen. Zo pak je twee vliegen in één klap.

Hoe?

Een goed voorbeeld is InstaPIN. Bij InstaPIN huur je een pinautomaat. Dit doen ze zeer transparant en gemakkelijk. Je neemt contact met hen op, waarna zij je terugbellen om afspraken te maken. Je deelt de nodige documenten per WhatsApp. Vervolgens kunnen zij het contract voor het huurpinautomaat opstellen en de borg ontvangen. Ze sturen je de pinautomaat op per post, waarna je het direct kunt gebruiken. Als je huurperiode voor de pinautomaat is afgelopen, stuur je het pinautomaat weer terug.

Het mooie van InstaPIN is dat zij Stichting KIKA steunen met elke pinbetaling die je doet. Dat geef niet alleen jou een fijn gevoel. Je kunt dit ook vermelden op een bordje naast de pinautomaat. Daarmee stimuleer je je klanten om te pinnen. Maar je laat ook een positieve indruk achter bij je klanten. “Deze winkel is maatschappelijk betrokken”.

Je kunt via deze link zelf gemakkelijk je pinautomaat bestellen bij InstaPIN >>>

Doneer je oude assortiment aan het goede doel

Wat doe je met de producten van het vorige seizoen? Of de oude versies en modellen?

Veel winkels en verkopers willen geen slecht imago opbouwen door oude producten in de winkel te verkopen. In veel gevallen worden niet verkochte producten zelfs weggegooid en vernietigd. Merkkleding wordt bijvoorbeeld vaak weggegooid, zodat klanten nieuwe kleding kopen. Producten uit de supermarkt worden weggegooid terwijl ze nog goed zijn. Bijvoorbeeld brood dat over is, over groente en fruit dat er niet perfect uitziet.

Je kunt dit ook anders aanpakken en bewuster omgaan met deze producten. Bijvoorbeeld door ze aan het goede doel te schenken. Je kunt dit in veel gevallen grotendeels uit handen geven door samen te werken met een lokaal goed doel.

Zoals:

  • Voedsel aan de voedselbank
  • Meubels aan asielzoekers of nieuwe Nederlanders
  • Computers aan arme gezinnen met kinderen
  • Kleding aan een organisatie die het uitdeelt aan arme mensen
  • Dierenvoer aan een dierenasiel

En zo zijn er meer oplossingen te verzinnen.

Tip: Hoe meer pijn het doet, hoe beter. Dan steun je daadwerkelijk een goed doel.

Als particulier hoef je niet per se iets terug te verwachten bij een donatie. Maar als bedrijf kun je zeker vragen om bijvoorbeeld een vermelding. Bijvoorbeeld op de website, in een nieuwsblad of als melding naast de donaties: Gedoneerd door <jouw winkel>. Of: Gesponsord door <jouw winkel>. Op deze manier ontvang je nog reclame voor de verlopen producten.

Goede doel steunen met je winkel

Wil jij duurzamer leven? Volg onze makkelijke tips >>>

Sponsor een kind, bejaarde of dier

In plaats van een ander goed doel te steunen, kun je ook zelf direct een persoon of dier steunen met de activiteiten in je winkel.

Zet een collectebus in je winkel en steun direct een sponsorkindje, bejaarde of een dier. Bijvoorbeeld naast de kassa. Mensen kunnen hier hun wisselgeld doneren. Het gedoneerde geld kun je zelf aanvullen tot het bedrag dat maandelijks nodig is. Er zijn verschillende organisaties waarbij je dit kunt doen.

Ook hiermee geef je een hele positieve indruk naar je klanten. Je bent als winkel maatschappelijk betrokken!

Veel succes!